Är träning huvudorsaken till Benhinneinflammation?

Benhinneinflammation omfattar totalt fyra tillstånd som orsakats på grund av tuff, ansträngande, träning. Detta är ett tillstånd som vanligen förekommer hos individer upptar träning efter en viss period av inaktivitet. Posterior tibial är den vanligaste formen av Benhinneinflammation som står för cirka 75% av de större problemen som idrottare får relaterade till smärta i frambenen. Benhinneinflammation är definitivt tränings- och idrottsrelaterad och därför är det inte helt fel att påstå att ansträngande träning kan vara huvudorsaken till Benhinneinflammation. Läs mer om benhinneinflammation här, mer ingående om ont i benhinnorna.

 

Hur påverkas benet?

Det stora benet som finns i den främre delen av benet är tibia och löper från knäet till fotleden. Denna del är helt omgiven av periostium. När muskeln i den bakre tibien blir överanvänd eller överbelastad på grund av träning eller övningar leder det till akut smärta. Huvudorsakerna till benhinneinflammation är alla relaterade till samma problem vilket är för stor belastning som återkommande placeras på senorna. Detta resulterar i olika skador och en svaghet i senan. Detta i sin tur orsakar Benhinneinflammation. Primär behandling för detta tillstånd är att minska smärta och svullnad. Men den verkliga behandlingen börjar efter att man har stoppat smärtan och svullnaden. Uppmärksamheten vänds då mot en korrigering av huvudorsaken till tillståndet.

 

Behandling av Benhinneinflammation

Att identifiera själva huvudorsaken till benhinneinflammation kan vara lite svårt men det är väldigt viktigt att i största mån hitta grundorsaken till problemet. Detta beror på att tills huvudorsaken hittas och behandlas, kommer detta tillstånd troligen att återkomma. Benhinneinflammation är mycket vanligt för människor med platta fötter. Det är också vanligt bland personer som är känsliga för överpronation när de går eller springer. Även överpronation kan leda till detta problem i fotens ”båge”. Därför är det alltid viktigt för enskilda personer att korrigera fotfunktionen genom att använda speciella löparskor, stödanordningar och/eller ortopediska inlägg. Dessa är åtgärder som kan hjälpa till att lätta på spänningen på senorna. Det är också viktigt att notera att svaghet i muskler och senor också kan orsaka Benhinneinflammation. Denna svaghet orsakas generellt på grund av överanvändning eller underanvändning. Brist på korrekta stretching samt inneboende svaghet i senan kan också vara den främsta orsaken till detta tillstånd. Därför är det alltid väldigt viktigt att stretcha kroppen före träning, eftersom det hjälper till att förbereda kroppen för träningen som den är på väg att utsättas för. Stretching är den bästa behandlingen för att förebygga Benhinneinflammation. Det är emellertid också fördelaktigt om du kan arbeta med att stärka senorna genom olika övningar. Detta är också en vanlig del av rehabiliteringsprogram som du kan få av fysioterapeuter.

 

Slutsats

Det är alltid en bra idé att konsultera en specialist innan behandling av Benhinneinflammation . Om du kontaktar en specialist omedelbart hjälper han/hon dig att reglera din träning till en sund nivå, vilket ytterligare hjälper dig att undvika skadetillståndet.

Läs mer här inspirationsboost.se